Scuba Doe

De ScubaDoe-jeugdopleiding van Scuba Libre in Delft is voor kinderen van 11 tot 16 jaar en leert ze op een veilige manier omgaan met het snorkelen en duiken met perslucht. Scuba Libre is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Wat ga je doen?

De Scuba Doe-jeugopleiding begint met een snorkelcursus. De snorkelvaardigheden zijn de basis voor de persluchtopleiding. De lessen van de snorkelopleiding vinden parallel plaats met de persluchtopleiding in het zwembad.

De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie plaatsvinden in het zwembad. Een veilige en vertrouwde omgeving om de eerste beginselen van het duiken te leren. Na het derde niveau kan uw kind een of meerdere buitenwaterduiken maken.

De duikopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd en worden ondersteund door ervaren duikers van Scuba Libre. Zodra de kinderen alle vier de niveaus hebben doorlopen én 14 jaar zijn, kunnen ze beginnen met de 1*-duikopleiding. Met het behalen van het ScubaDoe-brevet kunnen ze zelfs vrijstelling krijgen voor de zwembadlessen van de 1*opleiding.

Na het behalen van de 1*-duikopleiding blijven de kinderen bij Scuba Doe tot 16 jaar en kunnen vervolgens deelnemen aan verdiepingsopleidingen en voorbereidingen voor de 2*-duikopleiding.

Maak kennis

Wil jij graag kennis maken met onze vereniging? Kom dan vrijblijvend eens op zondagmiddag langs bij ScubaDoe. Laat ons wel even weten dat je komt.

Leeftijd

Op welke leeftijd mag een kind met persluchtduiken beginnen? Medisch gezien is het heel moeilijk hierover een uitspraak te doen. Simpelweg omdat er nog nooit op de juiste manier onderzoek is gedaan naar dit onderwerp. Alle huidige adviezen zijn gebaseerd op ervaringsfeiten, op analyse van ongevallen, op medische kennis over kinderen in het algemeen en op “gezond verstand”.

Scuba Libre hanteert een minimale leeftijd van 11 jaar voor het duiken in het zwembad en 14 jaar voor het duiken met perslucht in buitenwater. Indien je geïnteresseerd bent in de ScubaDoe-jeugdopleiding kun je contact opnemen met ScubaLibre via mail scubadoe@scubalibre.nl.

Duikmedische keuring

Voordat een kind in het buitenwater mag duiken met perslucht moet er een duikmedische keuring plaatsvinden. Deze keuring is overeenkomstig met de keuring voor volwassenen. Echter moet de keuring worden verricht door een arts die zowel verstand heeft van de duikgeneeskunde als van kinderen. Bij het duiken met perslucht in het zwembad kan de medische vragenlijst volstaan, de zwembadverklaring. Zijn er echter lichamelijke of geestelijke problemen bij het kind, dan is een keuring noodzakelijk. Voor verdere informatie verwijzen wij naar de site van Nederlandse Onderwatersportbond.